Welkom

Nieuws

Rotterdam Open 2006

Beach 2004

Beach 2005

Backgammon Masters

Verslagen herfst 2004

Verslagen lente 2005

Stand lente 2005

Verslagen toernooien

Kalender

Links

english

 

 

 

 

 

 

 


Het Rotterdam Open Backgammon ( 10e ) en Pokertoernooi ( 1e ) was een groot succes !  

Foto's toernooi klik hier

Uitslagen klik hier

Deze keer werd het toernooi in café Spiegel georganiseerd. De gastheren hebben er werkelijk alles aan gedaan om het toernooi soepel te laten verlopen en wisten zelfs op de laatste dag nog beslag te leggen op tafels die zeer geschikt waren om backgammon op te spelen.

Vrijdagavond omstreeks 8 uur startte het opwarmtoernooi met als hoofdprijs de bekende Snowie Pro disc editie 4. De finale werd gespeeld tussen vaste bezoeker Guido Hehmann uit Hannover en Nol Heyerman uit Rotterdam. Laatstgenoemde won de finale. De voormalig rechtsbuiten van Sparta speelt al sinds mensenheugenis backgammon, heeft nog nooit een backgammonboek ingekeken en weet zich ondanks alle technische ontwikkelingen goed staande te houden en blijkt steeds weer een lastige tegenstander. Daaraan heeft hij ook de bijnaam  'die Mauer' overgehouden.

Naast de warming-up waagden spelers zich ook aan een quarter entree en/of een minjackpot. 

5 bekende Engelse spelers Myke Wignall, Paul Gilbertson, Paul Barwick ( winnaar Beachtoernooi 2005 ), Andy Bell ( maakt video’s van o.a. Rivieracup en Monte Carlo ) en Mike Heard, over wie later meer, hadden per mail laten weten vrijdagmiddag al te komen, maar rond 10 uur 's avonds waren ze nog niet gearriveerd. Om ze naar de Spiegel te brengen was ondergetekende al 2 keer in het hotel geweest zonder resultaat. Pas bij de 3e keer viel het kwartje en ben ik linea recta naar de bar van Hotel Atlanta gegaan, waar de heren natuurlijk waren - in een licht benevelde staat -  waar ze de komende dagen niet meer uit zouden komen. Mocht  je denken dat ze dan makkelijke slachtoffers zijn, dan kom je van een koude kermis thuis. Kijk maar naar de resultaten. Het bleef die vrijdagavond nog lang onrustig in de Spiegel. 

Zaterdagmiddag begonnen 24 spelers waaronder de 5 Engelse spelers 2 Belgen, 1 Duitser aangevuld met Nederlandse liefhebbers, waaronder  de kersverse wereldkampioen Philip Vischjagerin de Main.
Na de loting startte zaterdag rond 14 uur het hoofdtoernooi, waarbij 8 verliezers zich konden herinkopen. Na de 3e ronde bleven uiteindelijk 4 spelers over die de halve finales op zondag zouden gaan spelen. De consolation werd gespeeld tot de laatste 8. 

4 spelers slechts in het intermediate-toernooi, omdat enkele spelers bij nader inzien toch overstapten naar de Main. Deze 4 speelden onderling allemaal tegen elkaar en Susan trok nipt aan het langste eind. Proficiat !!    

Nadat alle backgammonkruitdampen waren opgetrokken werd er voor het eerst ook een Texas Hold’em toernooi gespeeld onder leiding van Jeroen Romme en Paul Baeyens. Niets werd aan het toeval overgelaten. Het management van de Spiegel had professionele pokertafels ingehuurd en het spel kon beginnen. 

18 spelers verspreid over 2 tafels gingen de strijd met elkaar aan. Er werd gespeeld met het 1e uur onbeperkte re-buys. Hierna geen inkoop meer en de blinds gingen iedere 20 minuten omhoog. Spelers vielen één voor één af tot ik het laatste uur nog álleen maar met Andy, Karl, Nico en Pierre aan tafel zat. Het publiek stond op de banken, er heerste een fantastische sfeer. Op dat moment was ik de chipleader en had dus goede kans om bij de eerste 3 te komen om in de prijzen te vallen.
Mijn onervarenheid ( dit was de 2e  keer dat ik speelde ) en het feit dat ik bij iedere beginhand een Aas kreeg en meende mee te moeten gaan speelde mij parten. Na 5/6 rondes waren mijn chips als sneeuw voor de zon verdwenen. Exit, maar een leerzame ervaring rijker. De overige 4 streden verder, waarbij de meest ervaren/professionele man in dit gezelschap  ook winnaar werd: Andy Bell. Veel backgammon-  en pokertoernooien worden tegenwoordig gecombineerd en dat blijkt een aantrekkelijke constructie. Als het effe kan volgende editie weer ! 

Uitslag : 1 Andy Bell, 2 Nico 3 Karl

Zondagmiddag:  Er stond ook een beginnerstoernooi op de rol, maar helaas waren er geen aanmeldingen. Ondanks regelmatig lobbyen bij de live-toernooien die speciaal door en voor on-line spelers worden georganiseerd, is het mij nog steeds een vraag waar deze mensen blijven. 
Dames en heren beginners/onlinespelers, ik kan jullie verzekeren: Je kan je spel vooral verbeteren, wanneer je ook eens tegen “andere” spelers speelt dan alleen tegen de spelers in je eigen omgeving. 
Dus tot een volgende keer !!
 

De strijd ging verder: Hassan versloeg Rogier en Mike Heard versloeg Arthur. De finale was een wat eenzijdige, waarbij Mike geen enkel moment in gevaar is geweest. 
Bij de Conso ging de strijd tussen Myke Wignall en Hans Willem om 9 punten. Myke beloofde mij dat hij binnen 15 minuten klaar zou zijn met deze strijd. Dat vond ik nogal optimistisch, maar hij kreeg gelijk. Na een redouble verloor hij gammon en het Crawfordpotje verloor hij ook binnen een kwartier. De Engelsen zitten er niet mee een keer te verliezen. Ze hebben het in Rotterdam altijd ontzettend naar hun zin en voelen zich hier erg thuis. Omdat de winnaar zijn vlucht niet wilde missen werd de prijsuitreiking naar voren geschoven. Hierna bracht ik ‘m - met een gigantische beker - naar het CS vanwaar hij verder naar Schiphol ging. Later mailde hij me dat de gate al dicht was, maar een aardige Schipholmedewerker hem toch het vliegtuig nog in kon loodsen. Hoeveel geluk kan je in één weekend hebben !!!   

De bekers werden door Brigitte ( bedankt voor je onvolprezen hulp ) uitgereikt. 

Na de prijsuitreiking werd het buffet opgesteld. Kokkin Anna had zichzelf overtroffen en alle spelers konden zich te goed aan onder meer soep, nasi, saté, kippenpootjes en diverse soorten vlees, vis en fruit. Champagneflessen werden geopend en maakten het feest compleet. Rond negen uur gingen 9 pokeraars nog een spel spelen. Dit keer een freeze out. D.w.z. 1 inkoop en geen rebuys. Alex won en Pierre runner up.

Alleen maar positieve geluiden te horen dit weekend en iedereen heeft dan ook een, met meer of minder succes, lekker relaxed weekend gehad. 

Tot volgend jaar, groet Ed Baars

P.s. een verslag van winnaar Mike Heard zelf via deze link

UITSLAGEN   

MAIN

 

Marcel van Toor

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Willem C.

 

Marcel van Toor

 

 

 

 

 

 

Paul Baeyens

 

Rogier

 

 

 

 

 

 

Rogier van Gemert

 

 

 

Rogier

 

 

 

 

Nol

 

 

 

Nardy Pillard

 

 

 

 

Nardy Pillard

 

Nardy Pillard

 

 

 

 

 

 

Myke Wignall

 

Andy

 

 

 

 

 

 

Andy

 

 

 

 

 

Rogier

 

 

Hassan

 

 

 

 

 

Hassan

 

 

Phillip

 

Hassan

 

 

 

 

 

 

Jeroen

 

Guido

 

 

 

 

 

 

Guido

 

 

 

Hassan

 

 

 

 

Myke Wignall

 

 

 

Marcel (Amsterdam)

 

 

 

 

Paul Gilbertson

 

Paul Gilbertson

 

 

 

 

 

 

Marcel (Amsterdam)

 

Marcel (Amsterdam)

 

 

 

 

 

Hassan

Paul Baeyens

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerard

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Barwick

 

Paul Barwick

 

 

 

 

 

Mike Heard

Mac

 

Mac

 

 

 

 

 

 

Mike Heard

 

 

 

Paul Barwick

 

 

 

 

Stan Kooiman

 

 

 

Mike Heard

 

 

 

 

Andy

 

Stan Kooiman

 

 

 

 

 

 

Mike Heard

 

Mike Heard

 

 

 

 

 

 

Pierre

 

 

 

 

 

Mike Heard

 

 

Paul van Rooyen

 

 

 

 

 

Arthur

 

 

Pierre

 

Paul van Rooyen

 

 

 

 

 

 

Marcel (Amsterdam)

 

Arthur

 

 

 

 

 

 

Arthur

 

 

 

Arthur

 

 

 

 

Eric

 

 

 

Hans Willem C.

 

 

 

 

Rob

 

Rob

 

 

 

 

 

 

Nol

 

Hans Willem C.

 

 

 

 

 

 

Hans Willem C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONSOLATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerard

 

 

 

 

 

 

 

 

Andy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerard

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulus

 

 

 

 

 

 

Eric

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulus

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcel

 

 

 

 

Nol

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Gilbertson

 

 

 

 

 

Paulus

 

 

 

 

Nol

 

 

 

Hans

 

 

 

 

Jeroen

 

 

 

 

 

 

Jeroen

 

 

 

Nol

 

 

 

 

Mac

 

 

 

Hans

 

 

 

Hans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pierre

 

 

 

Nardy

 

 

 

Myke

Stan

 

 

 

Guido

 

 

 

 

 

 

Stan

 

 

 

 

 

 

 

 

Guido

 

 

 

Nardy

 

 

Paul Baeyens

 

 

 

 

 

Myke

 

 

Guido

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Barwick

 

 

 

 

 

 

 

 

Myke Wignall

 

 

 

 

Phillip

 

 

 

 

 

 

 

 

Rob W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rob W.

 

 

 

 

 

 

 

 

Myke Wignall

 

 

 

 

 

 

Marcel van Toor

 

 

 

 

 

 

 

 

Myke Wignall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          


 

 

Laatst bijgewerkt: 04 november 2006